REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZIT către noi Iată cum poți deveni un lucrător practic al Evangheliei ajutând biserica și postul de radio:
descarcă formularul declarația 230 MODEL_Formular_230
completează-l și depune-l la ANAF
Datele noastre: Conventia Protestantă Evanghelică Valdenză-Metodistă-Lutherană , IBAN: RO84BRDE360SV00405463600, in RON, Banca B.R.D. - G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ CIF 16759059

pastor Leontiuc Marius

Cum poate deveni biserica ta membră în ASOCIAȚIA RELIGIOASĂ CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ

Sponsori

ASOCIAȚIA RELIGIOASĂ CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ este o asociație religioasă care are ca obiect exercitarea unei credințe religioase, fiind recunoscută vechimea sa din 2004, este candidată pentru a deveni cult rerligios pe teritoriul României. ASOCIAȚIA RELIGIOASĂ CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ având CIF 16759059 este oficial aprobată cu modificări la statut și denumire prin Hotărârea din Camera de consiliu a Judecătoriei Timișoara din 08.08.2023 dosar 18263/325/2023. Hotărârea aici.

Biserica noastră are o doctrină în trunchiul comun al Reformei rezultat din învățătura Lutherană, Metodistă, Moraviană Boemă și Valdenză în acord cu Noul Testament. Este o biserică cu adevărat Evanghelic-Lutherană în slujba creștinului co-semnatară a Convenției Protestante Evanghelice din Europa. Biserica noastră învață credincioșii săi Poruncile Domnului ISUS care reprezintă EVANGHELIA, regăsite în Noul Testament (potrivit Fapte 1:2), și facem distincție clară între Legea lui Dumnezeu dată Evreilor prin Moise și Evanghelie, Legea iudaică nu mai ține, ea a fost valabilă doar până la Ioan Botezătorul (Luca 16:16). Faptul că ne întemeiem credința pe Porunca Domnului așa cum o relevă Martin Luther, nu înseamnă că am fi o biserică a Legii ci a Poruncii lui Hristos care așa a ordonat „și învățații să păzească tot ce Eu v-am poruncit”. Această biserică este o Biserică Evanghelică Valdenză, Metodistă și Lutherană și este formată în structura reglementată de art. 4,5 și 6 Legea 489/2006 Asociație Religioasă în curs de înscriere în Registrul Asociațiilor Religioase. Astfel orice biserică care nu are o structură juridică ci este grupare religioasă, care se identifică cu valorile promovate de noi, poate adera la ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ cu CIF 16759059. Pastorația votată de parohie va fi recunoscută prin confirmarea cu slujbă de confirmare a calității de pastor/prezbiter de către pastorii bisericii noastre.
La momentul în care atingem un număr de 19550 de enoriași cu cetățenie sau rezidență română, conform Legii 489/2006 art.6, 17, 18 ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ devine cult în România, exercitând procedura prevăzută de lege.

Se pot afilia și biserici din diaspora, din alte țări la asociația noastră religioasă, și prin afiliere se pot bucura de protecția oferită de legea română cultelor și asociațiilor religioase.

Aderarea/ afilierea la ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ se face pe baza unei cereri venite din partea comunității care solicită acest lucru, atestată și semnată de pastorul desemnat.

Cererea se trimite olograf prin poștă la sediul asociației noastre Strada Sinaia 19, Ghiroda 307200 jud. Timiș

sau prin fișier PDF semnat electronic la adresa contact@bisericaevanghelica.com

Abonează-te aici la canalul nostru de Youtube

924
(Visited 177 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »