REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZIT către noi Iată cum poți deveni un lucrător practic al Evangheliei ajutând biserica și postul de radio:
descarcă formularul declarația 230 MODEL_Formular_230
completează-l și depune-l la ANAF
Datele noastre: Conventia Protestantă Evanghelică Valdenză-Metodistă-Lutherană , IBAN: RO84BRDE360SV00405463600, in RON, Banca B.R.D. - G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ CIF 16759059

pastor Leontiuc Marius

Comunicat Public 1.05.2023

Sponsori

Biserica Protestantă Evanghelică
O Biserică Lutherană , Metodistă și Valdenză, Misionară a Poruncilor lui Dumnezeu

prin

Corpul Pastoral și Consistoriul Grupării Religioase și Asociației Bisericii

Subscrisa Biserica Protestantă Evanghelică o Biserică Lutherană , Metodistă și Valdenză, Misionară a Poruncilor lui Dumnezeu prin Corpul Pastoral și Consistoriul Grupării Religioase și Asociației Bisericii cu sediul în Strada Sinaia 19, Ghiroda 307200 jud Timiș CIF 16759059 înregistrată la MFP prin sentința Judecătoriei Timișoara, constituită și formată în temeiul art. 4-6 Legea 489/2006 comunică

Constatăm dintr-un amplu material probatoriu format din înscrisuri, înregistrări video și audio că minora Ț.P. enoriașă a Bisericii noastre, membră a bisericii elev la școala generală nr. 30 din Timișoara este supusă persecuției religioase. Numita A.V. diriginta clasei a VIII-a îndeamnă dincolo de orice dubiu elevii clasei a VIII-a să ia distanță față de minora Ț.P. susținând că aceasta ar avea un comportament negativ. Pentru a-și susține inepțiile numita A.V. răspândește zvonuri insultatoare la adresa minorei cu afirmații mincinoase apte să distrugă demnitatea, onoarea și reputația unui copil. Minora Ț.P. provine dintr-o familie organizată, este integrată în biserica noastră, este un copil moral cu limbaj elevat, cu pasiuni, un limbaj în care nu sunt prezente jargoane sau înjurături și de altfel este o fetiță foarte drăguță a cărei decență este exemplară. Deși are un talent incontestabil la desen, constatat de arhitecți, diriginta clasei dorește să o lase corigentă oferindu-i două note de 4 la desen, doar pentru că mama acesteia a avut curajul de a o înfrunta.

Considerăm că în drept faptele numitei A.V. (cunoscută ca S. V.) diriginta clasei a VIII-a din Școala Generală Nr. 30 Timișoara întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu faptă prevăzută și pedepsită cu închisoare de art. 297 Cod Penal, rele tratamente aplicate minorului deoarece minorul pe perioada cursurilor se află în grija profesorului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 197 Cod Penal, incitare la ură și discriminare prin acte de bullyng asupra minorului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 369 Cod Penal. Fapta directoarei școlii care deși a luat la cunoștință despre starea de fapt, nu a luat nici o măsură, întrunește elementele de complicitate ale acestor fapte.

Biserica Protestantă Evanghelică nu va sta pasivă în fața persecuției enoriașilor săi. De aceea solicităm public:

  • Ministrului și Ministerului Educației Naționale să ia de urgență măsuri ferme și concrete.
  • Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara să ia de urgență măsuri în anchetarea faptelor expuse.
  • Avocatului Poporului să ia de urgență măsuri.
  • Inspectoratului Școlar Timiș, să desfacă de îndată contractul de muncă al numitei A.V. și să sancționeze administrativ pasivitatea directoarei școlii generale nr. 30 Timișoara.
  • Inspectoratului General al Poliției Române, să organizeze o anghetă împreună cu Direcția Generală Anticorupție asupra acestui act oribil de abuz asupra minorului.
  • Având în vedere că Școala Generală nr. 30 Timișoara a fost modernizată cu fonduri europene, solicităm o anchetă asupra comportamentului dirigintei și din partea Procurorului General al Parchetului European, Doamna Laura Codruța Kovesi.
  • Având în vedere rolul de garant al Constituției, solicităm acțiuni din partea Președintelui României.

Atest comunicatul Pastor coordonator
LEONTIUC MARIUS SEBASTIAN 1.05.2023 TIMISOARA

871
(Visited 268 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »