REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZIT către noi Iată cum poți deveni un lucrător practic al Evangheliei ajutând biserica și postul de radio:
descarcă formularul declarația 230 MODEL_Formular_230
completează-l și depune-l la ANAF
Datele noastre: Conventia Protestantă Evanghelică Valdenză-Metodistă-Lutherană , IBAN: RO84BRDE360SV00405463600, in RON, Banca B.R.D. - G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ CIF 16759059

pastor Leontiuc Marius

Predica din Duminica 22 Noiembrie 2020 – Trimiterea ucenicilor în echipe, Vicar Nadasdy Andreas

Sponsori

Stimată Biserică aleasă a lui Hristos ! Harul lui Dumnezeu și pacea Sa să fie cu noi !

Sunt chemat în calitate de vicar astăzi să vă slujesc într-o predică scurtă. Vom rămâne la momentul trimiterii ucenicilor și vom citi pasajul din Evanghelia sfântului apostol Marcu cap 6 versetele 7-13

Marcu 6 Trimiterea celor doisprezece

7 Atunci a chemat la Sine pe cei doisprezece şi a început să-i trimită doi câte doi, dându-le putere asupra duhurilor necurate. 8 Le-a poruncit să nu ia nimic cu ei pe drum, decât un toiag; să n-aibă nici pâine, nici traistă, nici bani de aramă la brâu; 9 să se încalţe cu sandale şi să nu se îmbrace cu două haine. 10 Apoi le-a zis: „În orice casă veţi intra, să rămâneţi acolo până veţi pleca din locul acela. 11 Şi , dacă în vreun loc nu vă vor primi şi nu vă vor asculta, să plecaţi de acolo şi să scuturaţi îndată praful de sub picioarele voastre, ca mărturie pentru ei. Adevărat vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru pământul Sodomei şi Gomorei decât pentru cetatea aceea.” 12 Ucenicii au plecat şi au propovăduit pocăinţa. 13 Scoteau mulţi draci şi ungeau cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi-i vindecau.

 

Nu vreau să ies din tiparul predicilor deja conturat al mesajelor bisericii noastre ci voi păstra și eu această ordine bună. Ceilalți doi vicari ai bisericii au predicat tot despre acest moment, în care ucenicii au fost mandatați de Domnul. Fiecare din ei au surprins aspecte extraordinare și bine ar fi să mai citim din când în când în timpul săptămânii din nou predicile ce se afișează pe site. Cine știe cât vom mai avea dreptul acesta?

Frați și surori răscumpărați de Domnul ! Sunt de ani de zile credincios protestant, am făcut parte din biserici protestante diferite, dar doresc să știți că suntem chemați la o lucrare cu totul specială. Probabil ultimul ecou al Reformei înainte de venirea Domnului. În pasajul de astăzi observăm că Domnul Isus nu a trimis ucenici cu lucrări individuale ci doi câte doi, ca să aibe putere și sprijin. A creat echipe în cadrul echipei de doisprezece și spune Biblia că au plecat și propovăduiau pocăința. Noi propovăduim și noi pocăința și căutăm să predicăm Evanghelia așa cum este ea, dar fără pocăință credința noastră nu poate fi cea a apostolilor.

Recent am fost bolnav grav de tot. Am avut leucemie. Din leucemie nu prea se scapă, se încep citostatice și 80% din subiecți se sting în tratament. Soția mea, fica mea, familia Leontiuc s-au rugat pentru mine și tratamentul a reușit și astăzi sunt în mijlocul vostru, sunt viu și vă slujesc. De ce? Pentru că Dumnezeu a dorit ca eu să fiu un exemplu, și să vă chem pe toți la pocăință, la Isus, la poruncile Lui. Dacă cineva spune că Dumnezeu nu ascultă rugăciuni, chem pe acel om să-și vină în fire și să se uite la mine căci sunt viu scăpat din moarte. Apoi Domnul m-a scăpat din moarte veșnică și m-a adus în lucrare alături de frații din Consistoriu pentru vestirea Evangheliei.

Sunt anumite voci care ne contestă direct sau indirect. Priviți exemplul meu ! Dumnezeu vindecă și ascultă rugăciunile copiiilor Săi, pentru că avem pe Isus ca Domn Dumnezeu și Mântuitor personal și ne împărtășim cu EL și prin El. De aceea cei care contestă într-un fel sau altul ordinările noastre, ierarhia noastră bisericească, fac un păcat mare și aruncă într-o lucrare vie a Mântuitorului. Aceasta este cauza pentru noi, citat în care Isus rostește la versetul 11 „ va fi mai ușor pentru Sodoma și Gomora”. Dragi creștini care doriți blamul nostru și blamați ordinările noastre. Veniți-vă în fire ! Nu suntem singuri în lucrare. Fratele Marius nu este un auto-prezbiter ci este prezbiter pentru că noi și biserica noastră l-am decis așa. Noi suntem lucrători pentru că Domnul ne-a ales și poruncit așa. Suntem trimiși ca echipă precum ucenicii, și o echipă de lucrare solidă pe care „porțile locuinței morții nu o pot birui”, spune Domnul despre biserica Sa. Strigați mai degrabă către Domnul să vă ierte și El vă va lumina. Doar prin Duhul Sfânt puteți recunoaște și spune că Isus este Domn, a se vedea 1 Corinteni 12:3. Cum biserica noastră predică pe Isus ca Mântuitor și Domn cine oare îndrumă spre contestare? numai diavolul cu lipsa lui de iubire.

A fost un moment în viața mea când nu mi-a mai păsat de nimic. Când eram indiferent de credință și începusem să-mi fac limbajul comun. Dar Dumnezeu m-a chemat spre zidirea celorlalți și spre vestirea Evangheliei Împărăției. Eu am strigat către Domnul și El a auzit rugăciunea mea. Există situații în care El nu ne răspunde așa cum vrem noi și ne trece prin focuri, dar vrea să obțină aur curat. Ne doare să aflăm că fratele Pitu Lupu este tot mai grav în sănătate, dar ce ne bucură că are sufletul mântuit și pentru el despărțirea e un câștig. Asta nu înseamnă că abandonăm rugăciunea din potrivă ne vom ruga mai mult și pentru fratele Pitu și pentru toate necazurile copiilor Domnului, pentru că EL ne-a poruncit să ne rugăm neîncetat unii pentru alții, și Duhul Sfânt vine, ne unește și ne oferă Darurile Sale despre care Luther spune că „ne luminează cu Darurile Lui”.

Jean Calvin spunea că atunci când cântăm psalmi și imnuri Dumnezeu perfectează aurul sufletului în noi și chiar Dumnezeu însuși cântă prin noi. Biserica noastră promovează imnologia evanghelică, imnuri liniștite și ziditoare. Biserica noastră promovează o liturghie simplă și o viață de rugăciune, noi recunoaștem familia doar așa cum Dumnezeu a creat-o între un bărbat și o femeie, noi nu credem că Dumnezeu ne permite să-i contestăm decizile Sale și nu vom pune la îndoială niciodată identitatea noastră așa cum El suveran a decis . Biserica noastră nu este una a oamenilor realizați ci a unora care trec prin fel și fel de neplăceri ale vieții, dar comunitatea noastră urmează pe Domnul.

Dacă încă nu ai cunoscut mesajul Evangheliei, te chem să spui o scurtă rugăciune chiar acum: „Doamne sunt păcătos și recunosc vina mea, chem Numele Tău în inima și sufletul meu, Sunt al Tău Dumnezeule Tată Fiu și Duh Sfât. Te rog iartă-mi toate aceste păcate și te rog luminează-mă, vino în viața mea, schimbă totul ce nu este după voia Ta, dă-mi putere să rezist păcatului și dă-mi credința vie. Amin” Fie ca Dumnezeu să binecuvinteze alegerea ta ! Să vi aici în Biserica noastră.

Chiar dacă acum ne manifestăm credința doar printr-un portal de internet, nu știm dacă vom reuși să ne adunăm în biserici, aceste vremuri vor să pună o distanță. Dar casele noastre, fiecare se transformă în biserici. Dacă un virus a închis o biserică, Duhul deschide alte 7 în casele fiecărei fiecăruia. Vino la Isus ! Vino la mântuire. În iad mulți doresc să audă că păcatele pot fi iertate dar acolo e prea târziu. Isus încă te poate salva, din iad nu te va mai salva. Decizia este a ta. Fiți binecuvântați de Dumnezeu.

Fraților din alte biserici care intră pe portalul nostru le transmitem un salut cu Psalmul 91 și iubim pe toți copiii Domnului care aleg să trăiască o credință vie prin ascultarea Poruncilor Domnului nostru Isus Hristos.

Așa cum invită fratele prezbiter Marius, vă invit și eu să învățăm și să cântăm imnul Mărețul Har

Măreţul har m-a mântuit
Pe mine din păcat.
Pierdut eram, dar m-a găsit,
De moarte m-a scăpat.

Măreţul har m-a învăţat
S-o rup cu orice rău.
Ce scump mi-e azi tot harul dat;
Trăiesc prin el mereu.

Lanţul s-a frânt, eu liber sunt,
Răscumpărat prin sânge sfânt
Şi-n mila Sa, mi-a dat în dar,
Iubirea Lui, Măreţul Har.

Prin Har ajunge-voi în cer
Cu slavă îmbrăcat
Şi voi slăvi în veşnicii
Pe Cel ce Har mi-a dat.

Răscumpărat prin sânge sfânt
Şi-n mila Sa, mi-a dat în dar,
Iubirea Lui, Măreţul Har.:/

Compozitori: John Newton / Chris Tomlin / Louie Giglio

Isus Histos este Domnul nostru ! Fiți binecuvântați !

Vicar Reverend Nadasdy Andreas – Biserica Protestantă Evanghelică

Abonează-te aici la canalul nostru de Youtube

797
(Visited 34 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »