REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZIT către noi Iată cum poți deveni un lucrător practic al Evangheliei ajutând biserica și postul de radio:
descarcă formularul declarația 230 MODEL_Formular_230
completează-l și depune-l la ANAF
Datele noastre: Conventia Protestantă Evanghelică Valdenză-Metodistă-Lutherană , IBAN: RO84BRDE360SV00405463600, in RON, Banca B.R.D. - G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ CIF 16759059

pastor Leontiuc Marius

După perioada interbelică, ne-a fost furată și confiscată biserica din Dobârca. Astăzi e transformată în grajd

Sponsori

Gruparea noastră religioasă, s-a reconstituit pe bazele Mișcării Evanghelice. Mișcarea Evanghelică, respectiv Biserica Protestantă Evanghelică a fost interzisă de către mareșalul Ion Antonescu, o persoană diabolică a istoriei României. În forță, după modelul uniunii prusiacă, bisericile noastre au fost atribuite episcopiilor germane care erau controlate de strructuri naziste de atunci și care simulau Biserica Evanghelică. Astăzi ele au fost preluate de continuatorii acestora. Astăzi Guvernul României refuză să ne recunoască drept cult religios, rămânând grupare. Ca și grupare nu avem dreptul la personalitate juridică, la proprietăți, la conturi în băncile României, doar la personalitate fiscală și aceea este discutabilă. Așa suntem persecutați de statul român prin Legea 489/2006. Nici măcar puterea unei asociații religioase nu este în mâinile noastre deoarece înfințarea unei asociații religioase necesită 300 de membrii în timp ce a unui partid politic doar 3.
Așa s-a întâmplat și cu Biserica noastră din Dobârca județul Sibiu. Statul a recunoscut doar biserica germană și cea maghiară, adică le-a inventat împreună cu grupurile de interese și a anexat locașurile de cult acestora. Numai că aceste biserici nu sunt evanghelice, sunt defapt parte a contrareformei. Astfel se face că în Ardeal 95% din locașurile de cult au ajuns la Biserica Ortodoxă prin donație. Ce sacrilegiu ! Privind la Biserica cu lună din Oradea ne înfiorăm ce s-a putut produce.


Biserica care ne-a fost confiscată la Dobârca a fost transformată în grajd. Așa se manifestă România ei cu istoria Transilvaniei. Suntem cu mâinile legate în fața unui guvern care refuză să ne despăgubească paguba noastră nu cu bani ci cu existența noastră drept cult.
Gruparea Germană cu anexele sale, ne-a furat identitatea, și privim ce sunt în stare să facă cu bisericile noastre. Noi cele peste 20 de familii din grupare nu mai avem un locaș al nostru de cult.
Pe această cale Comunicăm Avocatului Poporului că suntem nedreptățiți împotriva Constituției și că nu putem să ne redobândim dreptul pierdut în perioada interbelică. Nu putem forma o asociație religioasă iar ca și grupare religioasă (art.5 și 6 Lege) nu putem dobândi proprietăți, nu le putem revendica. Aceleași premise care au determinat interpretarea constituției partidelor politice se impun și asociaților religioase.

Mentionăm și comunicăm public că am sesizat Avocatul Poporului cu chestiuni față de carențele Legii 489/2006 necoonstituțională cum am precizat mai sus.

Consistoirul Grupării Religioase Biserica Protestantă Evanghelică

Abonează-te aici la canalul nostru de Youtube

1028
(Visited 160 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »