REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZIT către noi Iată cum poți deveni un lucrător practic al Evangheliei ajutând biserica și postul de radio:
descarcă formularul declarația 230 MODEL_Formular_230
completează-l și depune-l la ANAF
Datele noastre: Conventia Protestantă Evanghelică Valdenză-Metodistă-Lutherană , IBAN: RO84BRDE360SV00405463600, in RON, Banca B.R.D. - G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ CIF 16759059

pastor Leontiuc Marius

Chemare la slujire. În atenția predicatorilor și muzicienilor marginalizați din biserici

Sponsori

Consistoriul Grupării Religioase BISERICA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ,  oficial, invită la slujire diaconală toți predicatorii și muzicienii marginalizați din biserici evanghelice protestante sau ale Alianței Evanghelice.

Cerințele noastre sunt ca învățăturile predicate să fie în concordanță cu NOUL TESTAMENT și interpretările pe care le găsiți pe portalul nostru. De asemenea cei care doresc acest lucru se înscriu în grupele de pregătire diaconală și pastorală și pe grupul comunității electronice pe https://www.newsnet.ro/groups/comunitatea-evanghelica-de-ardeal-si-banat

Cine suntem noi?

Noi suntem o Biserică Protestantă Evanghelică care avem misiunea de a predica pocăința, iertarea păcatelor, învățarea credincioșilor a ceea ce Isus Hristos a promis și poruncit. Mărturia noastră de credință se regăsește în Catehismul Valdenz, Micul Catehism al lui Martin Luther și Marele Catehism al lui Martin Luther. Suntem o biserică sacramentală. Practicăm liturghia simplex bisericească (se aseamănă cu slujbele bisericilor baptiste), așa cum puteți vedea în exemplul german al unei biserici evanghelice de mai jos

Slujba se oficiază atât în limba germană cât și în limba română. Nu este necesară cunoașterea limbii germane pentru cei interesați de slujire în limba română. Sigur că slujba se poate oficia în orice limbă, depinzând de enoriași.

Predicile noastre se limitează la Biblie. Catehismul nu poate face obiectul unei predici, Biblia fiind autoritatea supremă.
Față de cultele neoprotestante, nu negăm botezul făcut copiilor, copiii pot fi botezați însă botezul este mărturia unui cuget curat iar nu un act condiționat de mărturisire de credință ca să fie necesari nași. Convingerea și botezarea sunt două elemente distincte, altfel am schimba natura botezului de mărturie a unui cuget curat, de sacrament. Mărturisirea se face ulterior în cazul copiiilor și anterior dar în aceeași slujbă în cazul adulților ce se botează, prin actul confirmării.

Slujba de diacon, prezbiter sau orice activitate reprezintă contribuția creștinului. Doar slujba de pastor este remunerată cu bani, pastorul neavând o altă ocupație cu excepția situației în care și el exercită pastorația ca o jetfă, ca un lucru pentru Domnul.
Închinarea noastră este reverențială, nu permitem manifestări care ies din cadrul reverenței și sobrietății necesare, cerem decență și pocăință. Persoanele se roagă liber și reverențial, în comun ne rugăm doar rugăciunea domnească Tatăl Nostru și rugăciunea Kyrie eleison (Doamne ai milă de mine)

Prin urmare toți care sunt marginalizați în bisericile lor, care se regăsesc în teologia noastră sunt chemați la a utiliza darurile Duhului Sfânt de predicare și vestire spre a forma comunități locale, biserici. Finanțarea bisericii este autonomă, fiecare biserică se gospodărește singură, fiind o grupare mică în acest moment nu dispunem de finanțare, dar nu negăm acest lucru în viitor. Rămânerea în stare de șomaj spiritual, noi o considerăm un păcat.

Orice bărbat în biserica noastră trebuie ca într-un ciclu de 1-3 ani să fi ordinat iar după aceea în același ciclu de timp să fie ordinat superior. Persoanele care nu pot fi ordinate din cauza lipsei de implicare au o problemă spirituală cu excepția situaților speciale.

Femeile pot fi ordinate până la rangul de diacon, ele nu pot predica în biserică

Diaconițele însă se pot ocupa de misiuni de copii, de vizite la bolnavi, deținuți și pot forma grupe de studiu biblic cu femeile și domnișoarele.

Analizarea atentă a acestui website al bisericii conduce la o cunoaștere detaliată a credinței noastre.

 

Abonează-te aici la canalul nostru de Youtube

1413
(Visited 298 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »