REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZIT către noi Iată cum poți deveni un lucrător practic al Evangheliei ajutând biserica și postul de radio:
descarcă formularul declarația 230 MODEL_Formular_230
completează-l și depune-l la ANAF
Datele noastre: Conventia Protestantă Evanghelică Valdenză-Metodistă-Lutherană , IBAN: RO84BRDE360SV00405463600, in RON, Banca B.R.D. - G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

ASOCIAȚIA CONVENŢIA PROTESTANTĂ EVANGHELICĂ VALDENZĂ – METODISTĂ – LUTHERANĂ CIF 16759059

pastor Leontiuc Marius

Predică: „Eu sunt Calea , Adevărul şi Viaţa . Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine!”. Diferența dintre căi, dintre viață și moarte

Sponsori

Evanghelia sf. apostol Ioan cap1:1-14

și cap.14:6-16

Păzirea poruncilor

Pentru Duminica și săptămâna ce precede, avem în față un text biblic mai lung din 2 capitole, un text care ne arată cine este Domnul Isus și cum trebuie să-l urmăm.

Martin Luther a sintetizat această chintesență prin Micul Catehism în care sunt înscrise cele 10 porunci din decalog ce preced vechiul legământ, crezul de la Niceea și rugăciunea Tatăl Nostru.

Perter Waldo a format catehismul valdenz ce cuprinde tezele bisericești de la Calcedon însă cu timpul aceste învățături sunt date uitării.

 

Astăzi asistăm cum Biserica Ortodoxă vine și spune „noi avem credința strămoșească, credința apostolilor”, dar tot ei vin și spun că ar trebui să ne închinăm sfinților, că ei ar mijloci pentru noi în fața lui Dumnezeu. Biserica Catolică după ce a masacrat pe valdenzi și pe protestanții de mai târziu, le-a dărâmat bisericile și le-a confiscat averile, vine și spune astăzi „să dăm uitării” și consideră că este legitimă în fața lui Dumnezeu deși a săvârșit crime. Astfel, nu au reconstruit sau să doneze nici o biserică protestanților, cel puțin în țara noastră. Asistăm la erezii similare prin cultul morților și închinarea la sfinți și afirmă despre noi „voi nu aveți sfinți” ( însă noi avem dar nu ne închinăm lor și nici nu le slujim).

Apoi găsim culte mai noi care schimbă simbolul noului legământ Euharistia , cu simbolul vechiului legământ Sabatul sau cu baticul sau orice altceva. De asemenea o învățătură pe care o consider liber în convingere ca fiind drăcească, prinde rădăcini, cea care neagă cuvintele scripturii prin care Domnul Isus este dovedit Persoană a lui Dumnezeu, Isus Dumnezeu, urmașii lui Arien, „Martorii lui Iehova”( așa se denumesc ei, dar nu sunt nici martori și nici copii ai lui Iehova ). Sub tot acest bombardament de rătăciri mai apare și islamul care spune că este religia păcii, dar care taie capetele creștinilor și omoară oameni în numele lui Allah, execuții publice, crime. Omul devine confuz necitind Biblia și se întreabă: care este calea?

Sfântul Apostol Ioan ne scrie în Ioan 1 Cuvântul era Dumnezeu …  și Cuvântul s-a făcut trup. Când Domnul Isus a înviat, sfântul apostol Toma a exclamat Domnul meu și Dumnezeul Meu (Ioan 20:28). Dacă apostolii l-au numit pe Isus Cuvântul și Dumnezeu, cum am putea noi să spunem că este doar un profet sau doar un Arhanaghel? Prin urmare Arienismul și alte căi sunt dovedite drept o minciună chiar de Biblie, de Evanghelie. Prin pasajul dat, este dovedită și trinitatea lui Dumnezeu.

Domnul Isus Dumnezeu, ne spune Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine , aceasta este și o poruncă ce succede poruncii reiterate la ispitire Numai lui Dumnezeu să te închini și Numai Lui să-i slujești ! (Matei 1:20 Căci este scris: ‘Numai Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.’” ediția Tyndale) . Aceasta are explicare expresă de sf. apostol Paul în 1 Timotei 2:5 Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos.

Astăzi Ortodoxia și Catolicismul ne spun că ar fi mai mulți mijlocitori, ar fi greșit Paul când a scris astfel sau, n-am înțeles noi bine ce a scris. De fapt ortodoxia și catolicismul nu respectă poruncile lui Hristos, le neagă. Singurele porunci scrise recunoscute de aceștia sunt cele din decalog și nici pe acelea nu le respectă. Mai grav apar și biserici care slujesc sfinților decedați într-o formă sau alta. Comemorare, cinstire, sărbătorire,  spun ei în timp ce Hristos legiferează chiar înfruntând pe diavolul NUMAI DOMNULUI DUMNEZEU SĂ-I SLUJEȘTI. Din această cauză singura biserică evanghelică ( valdenză și lutherană dacă doriți ) reală din țara noastră care pune în practică Reforma lui Luther, este a noastră. Restul sunt doar anexe ale Bisericii Catolice.

Și apare întrebarea CARE ESTE CALEA? Domnul Isus ne arată chiar în textul citit pentru astăzi EU SUNT CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA…DACĂ MĂ IUBIȚI VEȚI PĂZI PORUNCILE MELE, nu spune porunca Mea, cum vin unii neoprotestanți și inoculează în fals că e una, ci poruncile Mele adică Cuvintele Mele, deoarece avem și adagiul  Cuvântul Tău, Porunca mea ( Tit 1:3 ci  Şi-a descoperit Cuvântul la vremea Lui prin propovăduirea care mi-a fost încredinţată după porunca lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,) 

Deci cum ajungem să-l iubim pe Isus? cum vom fi în El, pe Calea Lui? Răspunsul e mai sus, păzind poruncile Lui, citind Evanghelia și ținând sacramentele. Există altă biserică unde se predică aceste porunci? NU !

Înafara grupării noastre domnește scandalul, cearta, frământarea, minciuna, ura. În interiorul grupării noastre religioase Isus Hristos este Domnul și Mântuitorul fiecăruia dintre noi, prin El noi avem pace și nu nervi, prin El noi avem liniște și nu frământare, prin El în familiile noastre bărbatul este cap de familie și soția este iubitoare. Înafara grupării nu este așa. Bărbații nu-și iubesc soțiile iar soțiile uzurpă titlul de cap de familie, iar scandalul curge zilnic.

Dacă te afli într-o asemenea situație este timpul să te oprești și să vi la Cel ce este Calea, Adevărul și Viața, astfel noi avem dreptul să ne numim și să fim Copii ai lui Dumnezeu (Ioan 1:12).

Așa cum vedeți noi nu predicăm altceva decât ceea ce la Reformă s-a redescoperit și anume Evanghelia lui Hristos, Calea lui Hristos. De aceea este o cale sănătoasă, în El avem dreptate, în El și prin El avem mântuire, credința noastră este una a mântuirii, ești gata să-l urmezi și tu pe Domnul?

Spune Da și intră în grupare, Domnul te aștepată demult să vi să vestești Evanghelia.

Dacă ești un om cu darul predicării sau dorești să devi lucrător, intră în grupare. Odată înrolat/ă ai datoria de a vesti evanghelia, iar dacă cineva nu reușește în 3 ani să devină serv ca diacon, misionar, evanghelist, păstor /evanghelistă, misionară, diaconiță înseamnă că acest frate sau soră încă nu are o relație suficient de puternică cu Dumnezeu. În 3 ani de lucrare Domnul Isus a lăsat evanghelia și a format apostoli. Acesta termenul în care omul crește spiritual pentru pastorație.

Te chemăm la un Domn real și un mântuitor personal, vino și tu ! Te chemăm la o cale a vieții, înafară de aceasta sigur găsești moarte spirituală.

Și harul Domnului Nostru Isus Hristos, iubirea Tatălui și părtășia Duhului Sfânt să fie și să rămână cu voi, Amin

Prezbiter Marius Leontiuc

Abonează-te aici la canalul nostru de Youtube

1227
(Visited 180 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »