pastor Leontiuc Marius

PAX DOMINI – predică vicar Ciocu Ciprian

Sponsori

Iubiți frați și surori în Domnul !

Textul predicii de astăzi este din sfânta Evanghelie a sfântului apostol Ioan cap. 14 de la versetul 26 și până la versetul 29. Citim Cuvântul Domnului

Acesta este Cuvântul Domnului pentru predica pe care o voi expune în continuare

Dragi frați și surori și prieteni ai bisericii noastre. În calitate de vicar al acestei biserici, sunt însărcinat astăzi să vestesc mesajul Evangheliei și aș vrea să înțelegem că avem  o misiune specială de a duce această Evanghelie oricui iar unul din răspunsurile lui Dumnezeu este chiar promisiunea Domnului Isus și anume Pacea sa. Instituția Păcii Domnului poartă denumirea în limba latină de PAX DOMINI, noi avem în slujba noastră acest moment în care suntem binecuvântați și ni se transmite ca Pacea lui Hristos să fie cu noi.

Și totuși nu toți creștinii acceptă că de facto pacea lui Hristos este și o poruncă. Sfântul apostol Paul transmite așa „blândețțea voastră să fie cunoscută de toți oamenii”. În predica de pe munte Domnul Isus amintește aceste subsecvente ale păcii sale și anume „blândețe, împăciuire, milostivire”. Și totuși găsim chiar în spectrul creștin oameni asprii, oameni nervoși, oameni plini de mânie, oameni gata de ceartă. De ce? Pentru că nu l-au întâlnit pe Domnul Isus, nu au auzit Cuvintele Sale.

Dragii noștri, odată și eu eram în păcat, într-o viață de păcat dar Dumnezeu a avut milă de mine. Și m-aș adresa cu referire chiar la sora noastră Iuliana, la sora Norica, la sora Carmen, ele snt cele care fără să mă cunoască s-au rugat pentru noi câțiva colegi de soartă cu fratele prezbiter Marius Leontiuc și iată astăzi eu sunt unul dintre cei care nu doar că mă bucur de pacea primită, dar mai mult vestesc Evanghelia. Vedeți cum face minuni Dumnezeu? Am fost un avocat al Aradului și nu l-am cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu, dar în mila Sa m-a cuprins și pe mine și Dumnezeu a răspuns rugăciunilor surorilor amintite. Și așa cum m-a găsit pe mine, Duhul Sfânt Mângâietorul te cheamă și pe tine dragă prietene și prietenă care nu-L cunoști pe Dumnezeu, pentru că El Dumnezeu ne dă Pacea Sa. Este una din promisiunile Lui Dumnezeu pentru noi cei care auzim Cuvântul și cita Evanghelia chiar fratele Marius și fratele Nadasdy amintind în duminicile trecute promisiunea potrivit căreia „din pricina Cuvântului auzit sunteți curați”.

Poate vi se pare ciudat ceea ce scrie aici în Noul Testament Dar Mângâietorul , adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Eu am fost chemat în credință și în lucrare pentru că a existat un frate care nu a abdicat de la obligația sa de vestire a Evangheliei, el nu a emis noi teorii ci mi-a arătat Evanghelia. Așa că atunci când noi vestim Evanghelia, Duhul Sfânt vorbește prin noi și vreau să vă spun că mare putere au aceste cuvinte. Apoi apare pacea și liniștea din Dumnezeu.

Dacă te frămânți în probleme, dacă necazurile au cuprins viața ta, astăzi prin mine Dumnezeu te cheamă la pocăință. Ce cuvânt greu pentru unii ! Dar pocăința este cea care ne este poruncită de Isus și luteranism înseamnă pocăință, Biserica noastră înseamnă chemare la pocăință. Și când vine Isus, apare pacea, dispare țigara, dispare beția, dispar patimile, dispar minciunile, batjocura, curviile, ura, apare Cuvântul, apare FERICIREA, nimic mai bun decât să fim cu Dumnezeu ! Te chem să faci parte din Biserica noastră să înțelegi și tu ceea ce spune cântarea a cărei versuri le citesc

E drept că Isus a murit
Purtând păcatul meu ?
Pe cruce cum a suferit
Fiul lui Dumnezeu?

Da, crucea-I acel loc unde m-am luminat
Am fost orb vedere-aici mi s-a dat.
Şi pe Isus în inimă L-am primit
Cânt voios pacea Lui am dobândit.

Fiți binecuvântați de Domnul

Amin

Vicar Ciocu Ciprian

 


NEWSNET Evangelical Social Network

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

537
(Visited 91 times, 1 visits today)
Sponsori plată găzduire website
Biserica Lutherana Biserica Luterana pastor Leontiuc Marius
Translate »